Het verleden van de stad Luik
- Florian Leblanc
- May 17, 2021
- 2 min read
Updated: May 27, 2021
Na lang nadenken over mijn keuze voor dit onderdeel van het vak. Heb ik geconcludeerd dat het momenteel niet verantwoord was om naar een ander land te reizen. Is dit slecht? Natuurlijk niet, het heeft me zelf eerder de kans gegeven om een stad te bezoeken dat ik nooit eerder had bezocht. De stad genaamd Luik ligt in de provincie Luik in Wallonië.

Een stad waarvan ik al heel veel had gehoord, en vaak was door gereden om familie te bezoeken. Maar een stad dat mij nog altijd zo onbekend was zelf na de vele jaren dat ik in ons land heb doorgebracht. Een vriend van mij zij hierop dat tijdens de pandemie de stad Luik zo exotisch was geworden. Door het bezoek van vele eigen land toeristen.
Luik door de eeuwen
De stad die werd opgericht rond eind 7de begin 8ste eeuw is heel bekend wereldwijd voor zijn architectuur. Een mix tussen modern en oud geeft de s

sta
d een charmante stijl. De Maes staat zeer
centraal in de stad, aangezien deze helemaal door Luik stroomt. Door deze rivier ligt de stad in een vallei. Aan een van de hoogtepunten va
n de stad kun je de Citadel de Liège terug vinden. De eerste stenen werden h
ier gelegd in het jaar 1000 voor het beschermen van de stad. Doorloop van de jaren werden er onderdelen toegevoegd en terug afgebroken allemaal met doel om de stad te beschermen. Hierna werd de Citadel gebruikt als bouwgrond van de CHR de la Citadelle. Een groot ziekenhuis dat aan de top van de berg ligt op de ruïnes van de Citadel.
Zien en proeven zijn de geheimen van Luik
Om aan de top te geraken heb je de bekende Montagne de Bueren. Een set van ongeveer 374 steile trappen. De trap werd aangelegd in het jaar 1875 in memoratie van alle slachtoffers tijdens de slag van Luik in 1468. Een zeer fysieke proef die je uithoudingsvermogen en wilskracht test om te zien of jij het in je mars hebt om boven te komen. Eens boven heb je natuurlijk een magisch uitzicht over de stad Luik.
De bezienswaardigheden zijn niet de enige zaken die je naar Luik zouden aantrekken. Het voedsel staat hier ook zeer centraal. Ooit al gehoord van een Luikse wafel, Luikse balletjes of Luikse stroop? Dit zijn culinaire gerechtjes en snacks dat je zeker moet hebben geproefd in de stad. De kleine lokale bakkers verkopen de wafels bijna op elke straat hoek. En de balletjes zijn zeker te vinden in alle traditionele restaurants in de stad.
Als je dit onderwerp boeiend vindt, meldt je dan aan zodat je een melding kan krijgen elke keer dat ik een nieuwe blogpost schrijf. Hopelijk zie ik je de volgende keer!
Comments